Succén: Svenske doldisen matchvinnare i AHL-debuten

Efter succén i collegeligan belönades Gabriel Seger med ett AHL-kontrakt av Grand Rapids Griffins inför den här säsongen.
I natt debuterade svensken i farmarligan – och blev matchvinnare direkt.

Gabriel Seger blev matcvhinnare i sin AHL-debut. Foto: Springfield Thunderbirds/Youtube

Gabriel Seger har inga meriter från något ungdoms- eller juniorlandslag och spelade aldrig någon seniorhockey i Sverige innan flytten över till Nordamerika. Där har han via spel i collegeligan börjat göra sig ett namn och i somras skrev 24-åringen ett AHL-kontrakt med Detroits farmarlag Grand Rapids Griffins.

Seger fick inleda säsongen i ECHL-laget Toledo Walleye, men fick chansen att debutera i AHL under natten till lördag, svensk tid. Den 24-årige svensken tackade för förtroendet genom att bli matchvinnare direkt i debuten. Detta efter att han från nära håll riktat in 21-målet i den tredje perioden i mötet med Springfield Thunderbirds.

I Sverige spelade Seger juniorhockey i Brynäs och Växjö, innan han 2018 lämnade Sverige för spel i NAHL-klubben Amarillo Bulls och året därpå anslöt till Union College. Inför säsongen 2022/23 bytte Seger skola till Cornell University, där han spenderade två säsonger och producerade 74 poäng på 65 matcher.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: