NY Islanders starkast – efter två sena mål mot New Jersey

Matchen i NHL mellan hemmalaget New Jersey och gästande NY Islanders var oavgjord vid full tid, efter Bo Horvats kvittering till 3-3 för NY Islanders med bara 18 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där NY Islanders spikade segerresultatet, 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0) genom Brock Nelson.

Bo Horvat slog till 1.09 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. New Jersey inledde bäst och tog ledningen genom Nico Hischier efter 11.36, men NY Islanders kvitterade genom Anders Lee bara tre minuter senare. New Jersey gjorde 2-1 genom Curtis Lazar efter 5.29 i andra perioden.

NY Islanders kvitterade till 2-2 genom Kyle Palmieri efter 11.44 av perioden. New Jersey tog ledningen med 1.28 kvar att spela genom Jesper Bratt. I förlängningen tog det 1.09 innan NY Islanders avgjorde till 3-3. Matchvinnare för bortalaget blev Bo Horvat, framspelad av Mathew Barzal och Ryan Pulock.

New Jersey har en vinst och fyra förluster och 19–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan NY Islanders har tre vinster och två förluster och 14–10 i målskillnad. Det här var New Jerseys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även NY Islanders andra uddamålsseger.

NY Islanders möter Florida hemma söndag 27 oktober 01.30.