Stark seger för Halmstad mot Karlskrona

Två topplag möttes i HockeyEttan södra på fredagen. Och det slutade med seger för Halmstad, som besegrade Karlskrona hemma med 4-3 (0-1, 1-1, 2-1, 1-0) efter förlängning i den seriefinalen.

Alexander Klarin blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 1.34 in i förlängningen.

I och med detta har Halmstad hela sju raka segrar i HockeyEttan södra.

Karlskrona tog ledningen efter 6.02, genom Lukas Sjöblom på pass av Viktor Bernhardtz och Victor Crus-Rydberg. Karlskrona gjorde 0-2 genom Liam Engström efter 6.45 i andra perioden.

Halmstad reducerade dock till 1-2 genom Robin Dahse efter 19.13 av perioden. Karlskrona utökade ledningen på nytt genom Tim Bothén efter 11.32 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Men Halmstad stod för en grym upphämtning till 3-3 med två mål på bara 1.13. Otto Stahre gjorde 2-3 efter 18.20 och Hannes Lindström fullbordade comebacken efter 19.33. I förlängningen tog det 1.34 innan Halmstad också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Alexander Klarin.

Det här var Halmstads femte uddamålsseger den här säsongen.

Karlskrona ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Halmstad leder serien.

På onsdag 30 oktober 19.00 spelar Halmstad borta mot Alvesta, och Karlskrona hemma mot Pantern.