Seger för Almtuna hemma mot Vimmerby

Almtuna vann mötet i Hockeyallsvenskan på hemmaplan mot Vimmerby, med 6-4 (2-1, 1-1, 3-2).

Första perioden var jämn. Vimmerby inledde bäst och tog ledningen genom Martin Pärna efter 2.10, men Almtuna kvitterade genom Jacob Grönhagen. Och Almtuna hann också ta ledningen, genom Mikkel Oby Olsen. Almtuna gjorde 3-1 genom Frederik Schlyter efter 17.13 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Vimmerby reducerade dock till 3-2 genom Hugo Ollila med 1.39 kvar att spela av perioden. Almtuna vann också tredje perioden 3-2 och matchen slutade 6-4.

Almtunas Frederik Schlyter stod för två mål och två assists, Marcus Karlström hade tre assists och Jacob Grönhagen gjorde ett mål och två målgivande passningar.

På onsdag 30 oktober 19.00 spelar Almtuna hemma mot Östersunds IK, och Vimmerby borta mot Bik Karlskoga.