Brynäs fortsätter vinna – 5-1 mot SDE

Brynäs är svårstoppat för tillfället. När laget mötte SDE borta i Enebybergs Ishall på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 1-5 (1-1, 0-2, 0-2) innebär att Brynäs nu har fyra segrar i följd i SDHL.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hanna Thuvik efter 3.38, men SDE kvitterade genom Ella Sköldebäck bara en minut senare. I andra perioden var det Brynäs som var vassast och gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål i slutet av perioden av Anna Brenkle och Julia Östlund. Brynäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Stella Lindell och Jenniina Nylund.

Det här betyder att Brynäs ligger på fjärde plats i tabellen, och SDE är på sjunde plats. Noteras kan att Brynäs sedan den 11 oktober har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 27 oktober. Då möter SDE Modo i Enebybergs Ishall 16.00. Brynäs tar sig an Leksand borta 15.00.