Troja-Ljungby utklassade Alvesta på bortaplan

Troja-Ljungby dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Alvesta i HockeyEttan södra med hela 6-0 (1-0, 2-0, 3-0).

Segern var Troja-Ljungbys sjunde på de senaste åtta matcherna.

Troja-Ljungby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 50 sekunder slog Oscar Nordin till assisterad av Joel Wahlgren och Axel Håkansson. I andra perioden var Troja-Ljungby starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Oscar Nordin och Lucas Käkelä. Troja-Ljungby fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Jonathan Wikström, Jonathan Andersen och Isak Salqvist.

Det här betyder att Troja-Ljungby ligger på andra plats i tabellen, och Alvesta är på femte plats. Ett fint lyft i tabellen för Troja-Ljungby som så sent som den 26 september låg på sjunde plats.

Nästa motstånd för Alvesta är Halmstad. Lagen möts onsdag 30 oktober 19.00 i Virdavallens Ishall. Troja-Ljungby tar sig an Västervik borta fredag 1 november 19.00.