Brynäs kvitterade sent – avgjorde i förlängningen

Först kvitterade Gustav Meijer i slutminuterna och sen avgjorde Hugo Lejon i förlängningen. Segerresultatet blev därmed 5-4 (0-3, 3-1, 1-0, 1-0) för Brynäs mot Luleå i J20 Nationell norra herr.

Hugo Lejon blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 2.40 in i förlängningen.

Segern var Brynäs sjunde på de senaste nio matcherna.

Luleå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Daniel Kim, Elias Knoester och Anton Nilsson. Brynäs reducerade dock till 1-3 genom Leo Sundqvist tidigt i andra perioden av perioden.

Efter 4.36 ökade Luleå på till 1-4 genom Gustav Engman.

Brynäs gjorde både 2-4 och 3-4 genom Hugo Engelaar och Leo Sundqvist efter 11.23 av perioden. Laget kvitterade till 4-4 med 02.00 kvar att spela genom Gustav Meijer assisterad av Alieu Moldal Bah och Leo Sundqvist. I förlängningen tog det 2.40 innan Brynäs också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Hugo Lejon, på pass av Viktor Eriksson.

Brynäs Leo Sundqvist stod för två mål och ett assist.

Det här var Brynäs andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås fjärde uddamålsförlust.

De båda lagen möts igen lördag 26 oktober 11.00, i Monitor ERP Arena.