Stark defensiv när Luleå vann mot HV 71

Fyra egna mål – men inte ett enda för HV 71. Luleå tog en klar seger borta mot HV 71 i SDHL. Slutresultatet blev 0-4 (0-0, 0-2, 0-2).

Segern var Luleås femte på de senaste sex matcherna, och sjätte raka segern på bortaplan.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var det Luleå som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Akane Shiga och Nadia Mattivi. Luleå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 4-0. Målen i sista perioden gjordes av Sara Lindqvist och Linnea Johansson.

I nästa omgång har HV 71 Skellefteå hemma i Husqvarna Garden, söndag 27 oktober 12.00. Luleå spelar borta mot Frölunda HC lördag 26 oktober 16.30.