Beskedet: Stannar resten av säsongen 

Jonathan Davidsson har varit inne i Skellefteå på ett korttidskontrakt under hösten. 
Men nu står det klart att avtalet förlängs – och forwarden blir kvar resten av säsongen. 
– Jag tror aldrig att jag har varit så lättad och glad i hela mitt liv, säger Davidsson.  

Jonathan Davidsson blir kvar i Skellefteå. Foto: Skellefteå AIK & Ola Westerberg/Bildbyrån 

Det var under försäsongen som Skellefteå först meddelade att den tidigare Djurgårds- och HV71-forwarden Jonathan Davidsson anslöt till klubben på ett korttidskontrakt.  

Först gällde avtalet till slutet av september och det förlängdes sedan för att gälla till månadsskiftet till november. Men nu bekräftar Skellefteå att 27-åringen blir kvar i klubben resten av säsongen.  

– Det känns så jäkla bra. Jag tror aldrig att jag har varit så lättad och glad i hela mitt liv. När man tar sig an någonting och bestämmer sig i huvudet för att göra det bästa och sedan att det leder till det här, säger Davidsson i en video på klubbens hemsida

Jonathan Davidsson har varit en nyttig forward för Skellefteå under SHL-säsongen så här långt och han har noterats för 0+3 på nio matcher.  

Tidigare i sin karriär har Davidsson spelat sex NHL-matcher för Ottawa Senators, gjort flera landskamper för Tre Kronor samt spelat 177 SHL-matcher för Djurgården, HV71 och nu Skellefteå. 2022 var forwarden med och spelade upp HV till SHL och 2023 blev han både finsk mästare och CHL-mästare med Tappara.  

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: