Historisk – slår Lundqvists rekord: “Som ett litet barn”

I natt tog Sergej Bobrovskij sin 400:e NHL-vinst – i 707:e matchen vilket är snabbast genom tiderna.
Han slår därmed Henrik Lundqvists rekord – efter att ha besegrat New York Rangers i Madison Square Garden.

Sergej Bobrovskij slår Henrik Lundqvists rekord om att vara snabbast till 400 vinster. Foto: Bildbyrån/Montage

Regerande Stanley Cup-mästarna Florida Panthers åkte till Madison Square Garden och tog två poäng mot New York Rangers genom att vinna med 3-1.

Som om det inte vore nog så snodde de även med sitt ett rekord från en av Rangers största, svenske målvaktsikonen Henrik Lundqvist.

Sergej Bobrovskij räddade nämligen 24 av 25 skott i segern och tar då sin 400:e vinst i NHL – i sin 707:e match. Han slår därmed Lundqvists rekord som den snabbaste målvakten i NHL:s historia att nå 400 vinster. Lundqvist behövde 727 matcher för att komma upp i 400 vinster.

– Stunderna när du tar på dig utrustningen för att gå ut och spela i NHL är så speciella. Det är inte så många som får vara med dom och jag både uppskattar och värdesätter det högt. Jag vill vara i min bästa form så att jag kan prestera så bra som möjligt. Jag har gjort det här så länge nu att jag vet hur jag ska förbereda mig. Jag utvecklas fortfarande, och njuter fortfarande av sporten som ett litet barn, säger Bobrovskij till nhl.com efter matchen.

Sergej Bobrovskij är den 14:e målvakten i NHL:s historia att nå 400 vinster och blott den fjärde odraftade målvakten genom tiderna att nå den milstolpen.

New York Rangers – Florida Panthers 1–3 (1-2,0-1,0-0)

New York: Alexis Lafrenière (4)
Florida: Anton Lundell (5), Carter Verhaeghe (1), Sam Bennett (6).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: