Förvirringen vid matchstraffet: “Finns ingen monitor”

En tackling på Theo Lindstein gav matchstraff för HV71:s Herman Träff i mötet med Brynäs, men domarna kunde inte granska det hela i arenan.
– Det är jättemärkligt. Det är 2024, den tekniken borde man ha satt innan, säger Sanny Lindström i TV4:s sändning.

Herman Träff får matchstraff. Foto: TV4.

Det blev stor förvirring i Monitor ERP Arena under torsdagsmötet mellan Brynäs och HV71. Gästernas Herman Träff satte in en tackling på Theo Lindstein och domarna tog direkt ett större straff på isen, men när de sedan skulle granska det hela fanns ingen monitor att tillgå.

– Det finns ingen monitor att tillgå. Därför kvartstår beslutet vi tar på isen som är fem plus game, hördes domarens röst Gävle.

Träff fick därmed ta en tidig dusch och Lindstein försökte skaka av sig det hela i båset.

– Han var inte ens beredd på den eftersom han inte var puckförare. Det ser inte ut som att den träffar huvudet till en början, utan det är en stenhård tackling på en icke puckförande spelare mer i bröstet, säger TV4:s expert Sanny Lindström.

I sändningen kritiserade även Lindström det faktum att domarna inte kunde granska det hela.

– Det är jättemärkligt. Det är 2024, den tekniken borde man ha satt innan, säger Sanny Lindström i TV4:s sändning.

Ny smäll – nytt matchstraff

Det dröjde sedan inte lång tid innan domarna fick jobba ordentligt igen.

Denna gång var det Tyler Vesel som hamnade liggandes på isen och John Nyberg som stod för tacklingen.

– Han tappar balansen. Det gör att sitautionen förstärks. Av den anledningen tycker jag att det finns en förmildrande omständighet som gör att jag inte skulle gardera det som en femma, säger Sanny Lindström i TV4.

Denna gång kunde domarna dock gå ut i båset och se över situationen. Det hela landade i ett nytt matchstraff för HV71. Ett faktum Almen Bibic, expert i TV4, inte var nöjd med.

“John Nyberg har inget uppsåt att trycka till Vesel, det är en olyckshändelse. Svag bedömning av domarna”, skriver han på X.

Matchen pågår!

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: