De köper in sig i Tampa Bay Lightning: “Världsklass”

Doug Ostrover och Marc Lipschultz.
Det är investerarna som nu köper in sig i NHL-klubben Tampa Bay Lightning.
– Sedan 2010 har vi fokuserat på att bygga upp Lightning till en världsklass-organisation. Nu har vi hittat partners av världsklass som delar vårt mål, säger Tampa-bossen, Jeff Vinik i ett pressmeddelande.

Jeff Vinik (höger) Foto: Alarmy

Under torsdagen kom beskedet. Klubbens ordförande och guvernör, Jeff Vinik, säljer en del av Tampa Bay Lightning and Vinik Sports Group till en grupp av investerare, ledda av Doug Ostrover och Marc Lipschultz.

Transaktionen kommer att ske omedelbart i och med att det redan godkänts av NHL:s styrelse i början av oktober, men Vinik kommer fortsatt att ha kontroll över organisationen som guvernör under de kommande tre åren. Därefter kommer den nuvarande Tampa-bossen att skyffla över ansvaret till Ostrover och Lipschultz medan han själv blir kvar som partner och styrelsemedlem i Vinik Sports Group.

Inga större förändringar: “Delar vårt mål”

Tampa är tydliga i sitt pressmeddelande att det inte kommer att ske någon förändring i det dagliga arbetet och att man fortsatt vill skapa förutsättningar för att Stanley Cup-bucklan ska komma tilllbaka till Tampa Bay.

– Sedan 2010 har vi fokuserat på att bygga upp Lightning till en världsklass-organisation. Nu har vi hittat partners av världsklass som delar vårt mål av att vara en organisation där samhället går först. Jag är säker på att den här organisationen kommer att fortsätta att hitta framgång under det pågående ledarskapet från Steve Griggs och Julien BriseBois, säger Vinik i ett uttalande.

Tampa Bay Lightning ligger i skrivande stund trea i Atlantic Division efter åtta säkrade poäng under sex matcher. Förra året tog man sig som vanligt till slutspel, men föll i första rundan mot Florida Panthers. Laget som senare lyfte bucklan. Även året innan föll man i första rundan. Detta efter tre raka år i finalen där två av tre möjliga slutade med seger.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: