Moras nya smäll: Spetsforwarden klev av skadad

Mora hade en tung kväll på Hovet. Laget förlorade med 4-2 – samtidigt som spetsforwarden Ture Linden klev av skadad efter en hård tackling.

Förra veckan var en mörk sådan för Mora där man bland annat blev överkörda med 11-0 av Björklöven. Den här matchveckan fick nu också en tung start på Hovet.

Under onsdagen åkte man till Stockholm för att möta Djurgården men hamnade tidigt i ett 2-0-underläge efter mål av backarna Jonny Tychonick och Hugo Blixt, som båda gjorde sina första allsvenska mål i karriären. Mora reducerade förvisso genom Filip Björkman, men hemmalaget svarade snabbt.

Dryga minuten efter 2-1-målet satte nämligen Arvid Costmar 3-1, ett resultat som följde med in i den andra perioden.

Ture Linden skadad

Väl där fortsatte det att grina emot Mora. Efter ungefär halva perioden spelad åkte Ture Linden på en stenhård tackling av Jakob Ragnarsson. Kanadensaren klev då av isen och åkte direkt in i omklädningsrummet med vad som såg ut att vara en skadad arm.

Centern har varit viktig för laget såhär långt och hade åtta poäng på tio matcher inför dagens omgång.

Som om inte det vore nog kom också 4-1 precis efter när Ludvig Rensfeldt hittade nätet. I den tredje perioden reducerade Johan Persson för Mora, men närmare än så kom inte masarna. Djurgården höll undan och behöll alla tre poängen i Stockholm.

TV: Fimpen i Boston – del tre