Lade av förra året – men nu gör forwarden comeback 

För lite mer än ett år sedan så meddelade Johannes Nilsson att han avslutade sin hockeykarriär.  
Nu gör 29-åringen comeback – och skriver på för Tyresö/Hanviken i HockeyEttan.  
Jag har ju varit borta ett tag nu men fått tillbaka suget till hockeyn, säger Nilsson. 

Johannes Nilsson gör comeback på isen igen. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån 

Det var i augusti 2023 som Johannes Nilsson meddelade att han lägger skridskorna på hyllan – blott 28 år gammal.  

Men det blev en kortvarig pensionering. Nu gör nämligen Nilsson comeback på isen igen och skriver på för Tyresö/Hanviken i HockeyEttan.  

– Jättekul att hoppa på tåget, jag har ju varit borta ett tag nu men fått tillbaka suget till hockeyn. Då kom jag i dialog med Garpen och efter vidare snack så kändes det superbra att trycka på knappen! Sjukt laddad att damma av stickorna och jag hoppas att kunna bidra så att säsongen för Tyresö/Hanviken ska bli väldigt lång, säger Nilsson på klubbens Instagram.  

Gjorde succé i Väsby 

Johannes Nilsson spelade senast för Karlskrona i HockeyEttan säsongen 2022/23 och producerade då 29 poäng på 40 matcher. Han var sedan ursprungligen klar för spel i Huddinge förra säsongen men avslutade karriären innan säsongen började.  

Nu väntar alltså spel i en ny Ettan-klubb för Gävlesonen.  

– Det känns såklart superbra att vi hittat en lösning med Johannes. Han kommer tillföra massor till oss och genom hans sätt att spela kommer vi få ytterligare en dimension i det offensiva spelet. Johannes har stor rutin från alla år i HockeyEttan men även från spel i HockeyAllsvenskan och franska högsta ligan, säger Hanvikens administrativa sportchef William Garpenlöv (son till Johan Garpenlöv). 

Som ung gjorde forwarden sex SHL-matcher för Brynäs säsongen 2014/15. Hans genombrott kom däremot i Väsby flera år senare. Han var nämligen en av lagets viktigaste spelare när klubben gick upp till HockeyAllsvenskan 2020 då Nilsson stod för 46 poäng på 40 matcher på vägen till avancemanget.  

Nilssons succé fortsatte sedan i HockeyAllsvenskan då han sköt 15 mål och 27 poäng på 48 matcher och var då lagets näst bästa målskytt. Säsongen därpå spelade han först allsvensk hockey för Vita Hästen innan han lämnade för spel i franska Chamonix. 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: