Toppbacken lämnade HV71 – det blir nya klubben

Bobby Nardella har gått klubblös sedan han lämnade HV71.
Men nu har toppbacken hittat sin nya klubb – han värvas till schweiziska Rapperswil.

Bobby Nardella har hittat sin nya klubbadress. Foto: David Wreland/Bildbyrån

I somras meddelade HV71 att de går skilda vägar med Bobby Nardella då han inte erbjöds något nytt kontrakt inför årets säsong.

Sedan dess har amerikanen gått klubblös – fram till nu.

Under onsdagsmorgonen har Nardella nämligen presenterats av sin nya klubb. 28-åringen skriver på ett korttidskontrakt med “svenskklubben” Rapperswil i den schweiziska ligan. Han kommer då att få svenska tränare i Rapperswil då Stefan Hedlund, Johan Lundskog och Fabian Gunnarsson leder laget. Han blir även lagkamrat med svenskarna Malte Strömwall, Pontus Åberg, Victor Rask, Philip Holm, Emil Djuse och Jacob Larsson.

Bobby Nardella kan stanna säsongen ut

Nardella värvas då in på ett kontrakt för de kommande två månaderna för att täcka upp för skador då Rapperswil bland annat har svenske Djuse på skadelistan. I avtalet finns dock en option för att förlänga kontraktet för resten av säsongen.

Bobby Nardella gjorde 29 poäng på 50 matcher i HV71 förra säsongen och med det kom han på en delad fjärdeplats i backarnas poängliga. Han spelade även i SHL under säsongen 2020/21 då han var i Djurgården. Då gjorde Nardella 33 poäng på 47 matcher och kom femma i backarnas poängliga.

Tidigare i sin karriär har amerikanen spelat 148 AHL-matcher för Washingtons farmarlag Hershey Bears.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: