Columbus vann mot Toronto efter Mathieu Oliviers två mål

Det blev Columbus som gick segrande ur mötet med Toronto i NHL på hemmaplan, med 6-2 (3-0, 2-1, 1-1).

Columbus spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av James Van Riemsdyk, Justin Danforth och Mathieu Olivier. Columbus gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0, målen av Sean Monahan och Mathieu Olivier.

Toronto reducerade dock till 5-1 genom Matthew Knies med 1.2 kvar att spela av perioden. Columbus ökade ledningen till 6-1 genom Kirill Marchenko efter 11.56 i tredje perioden.

Nicholas Robertson reducerade förvisso, men närmare än 6-2 kom inte Toronto. Columbus tog därmed en stabil seger.

Justin Danforth gjorde ett mål för Columbus och spelade dessutom fram till två mål.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Columbus med 22–17 och Toronto med 18–16 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. Toronto är på fjärde plats.

Toronto möter St Louis hemma i Scotiabank Arena fredag 25 oktober 01.00.