Hedmans jättematch – i galna målfesten

Tampa Bay Lightning vann en galen match med 8-5 borta mot New Jersey Devils.
Då klev Victor Hedman fram och smällde dit sina två första mål för säsongen.

Victor Hedman smällde dit två mål i Tampa Bays seger. Foto: John E. Sokolowski-Imagn Images

Det blev en händelserik match i New Jersey under natten. Det slutade med att hemmalaget Devils förlorade med hela 8-5 mot Tampa Bay Lightning.

Den nya Tampa-kaptenen Victor Hedman var då en av spelarna som klev fram i vinsten. Hedman smällde nämligen dit två mål, hans två första fullträffar för säsongen. Det första målet, som innebar kvittering till 2-2, kom efter ett fint skott från snäv vinkel då Hedman lyfte upp pucken i det bortre krysset bakom Devils-målvakten Jake Allen. Senare i mittperioden så slog Hedman sedan till med sitt patenterade slagskott för ett mål som betydde 6-2 till “Bolts”.

Mellan Hedmans två mål hade då Brandon Hagel klivit fram. Forwarden sköt nämligen tre raka mål i den andra perioden och fullbordade ett äkta hattrick då han gjorde 3-2, 4-2 och 5-2 till Tampa Bay på egen hand. Tampa Bay sköt då alltså fem raka mål för att vända underläge 1-2 till ledning med 6-2.

Victor Hedman är tvåa i backarnas poängliga

I den tredje perioden så försökte New Jersey jaga sig ikapp men det slutade med att Tampa Bay kunde vinna med hela 8-5.

Jonas Johansson fick förtroendet mellan stolparna för Lightning, hans första start för säsongen. Johansson räddade då 30 av 35 skott i vinsten.

Efter nattens båda fullträffar så har Victor Hedman nu gjort 2+6 på de sex första matcherna i NHL och han är då tvåa i backarnas poängliga bakom Cale Makar som leder överlägset med sina 14 poäng på sju matcher.

New Jersey Devils – Tampa Bay Lightning 5–8 (1-1,1-5,3-2)

New Jersey: Timo Meier 2 (4), Nathan Bastian (2), Stefan Noesen (3).
Tampa Bay: Brandon Hagel 3 (5), Victor Hedman 2 (2), Brayden Point (4), Jake Guentzel (2), Janis Moser (2).