Sportchefens sågning: “Ingen struktur”

Västerås sparkade tränarduon Karl Helmersson och Örjan Lindmark under söndagen.
I en intervju med VLT är klubbens sportchef Niklas Johansson framme med sågen och går hårt åt duon.
– Till slut känns det och ser ut som att det inte finns nån struktur. Det fungerar inte i boxplay, det fungerar inte i egen zon och de bitarna. Det ser ut som att man bara åker omkring, säger han till tidningen.

VIK missade slutspel i hockeyallsvenskan under fjolårssäsongen. Men den nya säsongen har inletts ännu sämre. Bara under den senaste veckan har Västerås förlorat tre matcher med 0-3 mot Mora, 1-6 mot Oskarshamn, 3-5 mot BIK Karlskoga. Den sistnämnda matchen blev droppen.

I söndags valde Västerås att sparka sin tränarduo Karl Helmersson och Örjan Lindmark. Det tog alltså bara tio matcher av den nya säsongen innan ledningens tålamod tog slut. Nu berättar sportchefen Niklas Johansson för VLT att spiken i kistan kom i fredags.

– Sen självklart redan innan den matchen hade man haft lite funderingar på att vi måste göra nånting, säger han.

“Det ser ut som man bara åker omkring”

Niklas Johansson vill inte säga om spelarna har en del i beslutet, men pekar på stora problem i strukturen som bakomliggande orsak till sparkningen.

– Till slut känns det och ser ut som att det inte finns nån struktur. Det fungerar inte i boxplay, det fungerar inte i egen zon och de bitarna. Det ser ut som att man bara åker omkring. Då hamnar vi i en ohållbar trend där vi känner att vi inte får ut max av laget och behöver få in ny energi, säger han.

Niklas Johansson säger även till tidningen att han även har ett eget ansvar i hur det ser ut.

– Jag tycker otroligt mycket om Karl och Örjan, det är fantastiska människor. Det är inte direkt en vinst när det blir så här. Det är ett nederlag när man måste byta tränare. Otroligt olyckligt och tråkigt.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: