Tuff säsongsstart för Wallstedt: “Ändrar inte våra planer”

Fem insläppta mål i säsongsdebuten och utbytt i helgen efter sju insläppta mål på två perioder.
Jesper Wallstedt har inte fått någon rolig säsongsstart i AHL.
– Det ändrar inte våra planer för honom, säger Minnesotas tränare John Hynes.

Jesper Wallstedt. Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Efter att ha imponerat under träningslägret och säkrat ett nytt tvåårskontrakt värt över 40 miljoner kronor skickades Jesper Wallstedt ned till AHL för att inleda säsongen i farmarligan. Där har det svenske storlöftet fått en motig säsongsstart.

Under den gångna helgen spelade Wallstedt två matcher för Iowa Wild mot San Jose Barracuda, två matcher som resulterade i storförluster. I Wallstedts säsongsdebut släppte 21-åringen in fem mål i 0–5-förlusten och under natten till måndag, svensk tid, blev Wallstedt utbytt efter sju insläppta mål på 25 skott. Efter två spelade matcher har Wallstedt en räddningsprocent på 82,1 procent samt ett snitt på 7,20 insläppta mål per match.

– Han och laget har haft lite motgångar, men vad man vill se är hur han och laget svarar upp på det, säger Minnesotas tränare John Hynes till The Athletics reporter Michael Russo.

“Ändrar inte våra planer”

Wallstedt har under delar av säsongsinledningen ingått som en av tre målvakter i Wilds NHL-lag tillsammans med Marc-André Fleury och Filip Gustavsson. Den motiga starten på AHL-säsongen förändrar inte Wilds planer att matcha in svensken i NHL.

– Det ändrar inte våra planer för honom. Det här är något han kommer att behöva gå igenom igen, visst? Han får kliva tillbaka in i kassen, ha en bra vecka med träningar och kliva in och spela igen. Det är vad man vill se från en ung målvakt och han är en grym målvakt som hade ett riktigt bra träningsläger, säger Hynes.

21-årige Wallstedt har tagit plats i AHL:s All-Star-match de senaste två säsongerna och noterades förra säsongen för en räddningsprocent på 91,0 procent på 45 spelade matcher. Han fick även chansen att debutera i NHL med Minnesota, där han vann två av tre matcher och höll en nolla med Wild.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: