Lindlöven avgjorde i förlängningen mot Mjölby

Lindlövens väg till seger mot Mjölby borta i HockeyEttan västra blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 4-3 (0-1, 2-0, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Johannes Jämsén spelade en avgörande roll för Lindlöven när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Lindlövens tränare Lennart Hermansson tyckte så här om matchen:

– Likt som i spelet 5-5 så ägde vi förlängningen också. Skönt med en vinst då vi tappade vår ledning i slutet av ordinarie matchtid.

Därmed har Lindlöven fyra raka segrar på bortaplan.

Mjölby tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Edvin Lundqvist framspelad av Christopher Lynch och William Lagerqvist. Efter 3.09 i andra perioden slog Knut Köhler till, och kvitterade för Lindlöven.

Olle Hilmersson gjorde dessutom 1-2 efter 8.14.

Lindlöven gjorde 1-3 genom Isak Jonsson efter 28 sekunder i tredje perioden.

Mjölby reducerade och kvitterade till 3-3 genom Tom Eriksson och William Lagerqvist. Det sista målet kom med 25 sekunder kvar att spela. I förlängningen tog det 3.20 innan Lindlöven avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Johannes Jämsén, på pass av Sebastian Falk och Simon Nyhlén-Persson.

Det här var Mjölbys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Lindlövens tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Mjölby nu ligger på nionde plats i tabellen, och Lindlöven är på fjärde plats.

I nästa match, onsdag 23 oktober 19.00, har Mjölby Falu IF borta i Lugnets Ishall, medan Lindlöven spelar hemma mot Borås.