Rögle vann toppmötet mot Frölunda med 5-3

Rögle tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Frölunda i J20 Nationell södra herr på söndagen med 5-3 (2-1, 1-1, 2-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

– Idag tycker jag vi gör en bra och stabil insats rakt igenom. Vi är raka i vårt spel och kommer ur zon på ett bra och effektivt vis. Flyttar puck fram i banan och är noggranna med pucken på väg fram. Ligger ganska rätt i banan utan puck och är effektiva när vi skapar våra heta lägen, tyckte Rögles huvudtränare Adam Bengtsson, efter matchen.

När Rögle och Frölunda senast gjorde upp var Frölunda klart bättre och vann med hela 7-2. Nu kom alltså revanschen för Rögle.

Segern var Rögles åttonde på de senaste nio matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

Rögle startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Nils Bartholdsson och Johannes Neumann innan Frölunda svarade och gjorde 2-1 genom Max Westergård. Efter 6.05 i andra perioden gjorde Rögle 3-1 genom Love Gath.

Frölunda reducerade dock till 3-2 genom Måns Toresson efter 7.10 av perioden. Rögle utökade ledningen igen genom Ludwig Clang efter 4.04 i tredje perioden.

Frölunda gjorde 4-3 genom Viktor Nörringer efter 12.53 av matchen.

Rögle kunde dock avgöra till 5-3 med 4.41 kvar av matchen genom Lenny Giger.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Frölunda är på tredje plats. Noteras kan att Rögle sedan den 26 september har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Frölundaborg onsdag 30 oktober 19.00.