Förlängningsseger för Seattle mot Calgary

Seattles väg till seger mot Calgary hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Jordan Eberle, som gjorde det avgörande målet 48 sekunder in i förlängningen.

Segern var Seattles fjärde på de senaste fem matcherna.

Calgary tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Blake Coleman assisterad av Mikael Backlund. Efter 12.28 i andra perioden slog Chandler Stephenson till, på pass av Jared McCann och Jaden Schwartz och kvitterade för Seattle. Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 48 sekunder innan Seattle också avgjorde till 2-1. Stor matchhjälte blev Jordan Eberle, framspelad av Brandon Montour.

Det här var Seattles andra uddamålsseger den här säsongen.

Nästa gång lagen spelar i serien är onsdag 23 oktober. Då möter Seattle Colorado i Climate Pledge Arena 02.30. Calgary tar sig an Pittsburgh hemma 03.30.