Östersunds mardröm – föll i bottenmötet

Det blev åtta förluster i rad för Vimmerby i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Östersunds IK kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i VBO Arena slutade 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Vimmerby tog ledningen efter 10.41, genom Jesper Kokkonen assisterad av Jakob Karlsson och Eddie Levin. I andra perioden var Vimmerby starkast och gick från 1-0 till 3-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Eddie Levin och Elias Lindgren. Östersunds IK reducerade sedan till 3-1 genom Emil Molin efter 5.58 av matchen.

Vimmerby kunde dock avgöra till 4-1 med 12.10 kvar av matchen genom Eddie Levin.

Vimmerbys Jakob Karlsson hade tre assists och Eddie Levin gjorde två mål och ett målgivande pass.

Vimmerby ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Östersunds IK är på elfte plats.

Vimmerby möter Västerås i nästa match hemma onsdag 23 oktober 19.00. Östersunds IK möter samma dag AIK hemma.