Sebastian Hartmann matchhjälte när Timrå vann mot HV 71

Timrå tog till slut hem segern mot HV 71 i matchen borta i Husqvarna Garden på lördagen. Matchen i SHL slutade 2-3 (1-1, 0-1, 1-1).

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen genom Wilhelm Hallquisth efter 5.48, men Timrå kvitterade genom Anton Wedin i slutet av perioden. Timrå gjorde också 1-2 efter 12.22 i andra perioden när Anton Wedin hittade rätt återigen framspelad av Elmeri Eronen och Anton Lander. Timrå utökade ledningen genom Sebastian Hartmann med 1.26 kvar i perioden i tredje perioden och kom allt närmare segern.

HV 71 reducerade dock till 2-3 genom Olle Alsing när bara en minut återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Timrås Anton Wedin stod för tre poäng, varav två mål.

Det här var HV 71:s fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Timrås tredje uddamålsseger.

För hemmalaget betyder resultatet 13:e plats i tabellen. Timrå är på tredje plats. Ett fint lyft i tabellen för Timrå som så sent som den 26 september låg på 13:e plats.

I nästa match, torsdag 24 oktober 19.00, har HV 71 Brynäs borta i Monitor ERP Arena, medan Timrå spelar hemma mot Malmö.