Hyllas efter succéstarten: “En klass-spelare”

Alexander Nylander har fått en smakstart på tiden i Toronto.
Efter tre mål och fyra poäng hyllas han nu stort.
– Jag är inte alls förvånad över att han kommer in och gör mål direkt, säge tränaren John Gruden till NHL.com

Alexander Nylander. Foto: Alarmy/Paul Vernon.

Den första helgen i Toronto slutade med två mål och tre poäng för Alexander Nylander. “En bra start” sade han då om Marlies säsongsinledning nere i AHL.

Ytterligare en fullträff senare hyllas nu Nylander stort av sin tränare i nya organisationen.

– Jag är inte alls förvånad över att han kommer in och gör mål för oss direkt. Han har tidigare visat hur farlig han är när han får tid och utrymme på isen. Han har förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och trycka dit puckarna, säger Toronto Marlies tränare John Gruden till NHL.com och fortsätter:
– Jag har haft bra koll på ‘Alex’ genom åren och jag fick dessutom sett honom lite extra under tiden i Pittsburghs organisation där också min son spelar. Det är en klass-spelare som kommer att vara ett viktigt vapen för laget. Han är hela tiden ett hot för motståndet när han är på isen. Jag tycker också att han visade under sin sejour i Columbus i fjol att han har en beslutsamhet och en vilja att jobba med sitt spel. Han vill hela tiden bli bättre.

“Ger extra motivation att kanske få spela med honom”

Denna senaste fullträff, som kom i en 4–2-vinst mot Rochester Americans natten till lördag, innebär att Nylander nu har tre mål och fyra poäng på sina tre första matcher sedan flytten från Columbus Blue Jackets.

Nu återstår frågan när vi får se bröderna Nylander spela tillsammans uppe i NHL och Toronto Maple Leafs.

– Det är klart att det är trevligt att ha honom i närheten. Det ger en extra motivation att ha möjligheten att kanske få spela en match tillsammans med honom. Vi försöker peppa varandra nu när vi kan se varandras matcher på plats. Jag har mina personliga målsättningar och han har sina och vi försöker stötta varandra så mycket det går, säger Alexander Nylander till NHL.com.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: