Karlskrona föll i förlängningen mot Helsingborg

Karlskrona fick bara med sig en poäng hemma mot Helsingborg i J20 Region syd herr. Matchen var lika, 2-2, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Helsingborg. Slutresultatet blev 2-3 (1-0, 1-1, 0-1, 0-1).

Julius Ekeroth stod för Helsingborgs avgörande mål 1.30 in i förlängningen.

Karlskrona tog ledningen efter 18 minuters spel, genom Sixten Sjöstrand framspelad av Malte Von Dahn. Efter 19 sekunder i andra perioden slog Julius Ekeroth till, på pass av William Wallinder och Vincent Klinteberg och kvitterade för Helsingborg.

Karlskronas Melcer Swensson gjorde 2-1 efter 12.43 framspelad av Robin Israelsson och Robin Eskelinen.

1.54 in i tredje perioden nätade Helsingborgs William Sjöholm framspelad av Elias Henriksson och Julius Ekeroth och kvitterade för Helsingborg. I förlängningen tog det 1.30 innan Helsingborg också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Julius Ekeroth. Målet var Julius Ekeroths femte i J20 Region syd herr.

Julius Ekeroth gjorde två mål för Helsingborg och spelade fram till ett mål.

Det här var Karlskronas fjärde uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att Karlskrona ligger kvar på femte plats och Helsingborg på tredje plats i tabellen. Helsingborg var elva i tabellen för 26 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Nästa motstånd för Karlskrona är Tranås. Lagen möts tisdag 22 oktober 19.00 i Stiga Arena.