Vilgot Ericsson i målform när Borlänge vann mot Malung

Hemmalaget Borlänge tog hem de tre poängen efter seger mot Malung i J20 Region väst herr. 6-3 (1-1, 1-0, 4-2) slutade lördagens match.

– En match där vi inte alls når upp till vår kapacitet, mycket slarv och sämre beslut i egen zon och runt blålinjerna. Känslan direkt efter match är att det här är ett av våra riktiga bottennapp så här långt i seriespelet. Men att bärga tre poäng när spelet inte fungerar är också att visa karaktär och styrka, kommenterade Borlänges huvudtränare Marcus Westlund.

Första perioden var jämn. Borlänge inledde bäst och tog ledningen genom Jacob Gladh Pettersson efter 8.55, men Malung kvitterade genom Alfred Thorén efter 16.19. Efter 2.48 i andra perioden nätade Ante Allard, på pass av Robin Strand och gav Borlänge ledningen. Borlänge hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.15 genom Vilgot Ericsson, och gick upp till 5-1 innan Malung kom tillbaka och reducerade till 5-3.

Innan matchen var över hade Borlänge gjort 6-3.

Borlänges Vilgot Ericsson stod för två mål och ett assist.

Borlänge har tre segrar och två förluster och 27–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malung har en vinst och fyra förluster och 12–24 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Borlänge på tredje plats och Malung sist, på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 26 oktober. Då möter Borlänge Grums i Billerudhallen 13.00. Malung tar sig an Orsa hemma 16.00.