Första AHL-målet för tidigare SHL-spelaren

Oscar Eklind har öppnat målkontot i Nordamerika.
I nattens 3–4-förlust mot Wilkes/Barre-Scranton stod Eklind för ett av Lehigh Valleys mål.

Oscar Eklind under en försäsongsmatch med Philadelphia. Foto: Matt Slocum/AP Photo/Alamy

I sin andra match i AHL lyckades Oscar Eklind spräcka målnollan i farmarligan.

Det var tidigt i den andra perioden i nattens möte med Wilkes-Barre/Scranton Penguins som den svenske forwarden från nära håll kunde sätta bortalagets första mål i matchen. Eklind höll sig framme framför Alex Nedeljkovic när Elliot Desnoyers hittade in med en passning till svensken, som från nära håll kunde trycka in 1–4-reduceringen.

Lehigh Valley Phantoms förlorade till slut matchen med 3–4, där Emil Bemström noterades för en passningspoäng för Wilkes/Barre-Scranton Penguins.

Oscar Eklind skrev i våras på ett ettårigt tvåvägskontrakt med Philadelphia Flyers efter att ha gjort 17 mål och 28 poäng på 48 SHL-matcher för Luleå.

***

Övriga svenska målskyttar i nattens AHL-matcher var Adam Wilsby (Milwaukee), Anton Wahlberg (Rochester) och Alexander Nylander (Toronto).

***

Oscar Dansk har fått en något motig start på AHL-säsongen. Efter at ha släppt in fyra mål på 30 skott i premiären mot Toronto förra helgen blev den svenske målvakten utbytt i nattens möte med Coachella Valley. Dansk fick lämna över målvaktssysslan till landsmannen Calle Clang i den andra perioden, efter att han släppt in fem mål på 20 skott. Clang, i sin tur, räddade sju av åtta skott i matchen som San Diego förlorade med 5–6.