Bik Karlskoga bröt AIK:s segersvit

Efter fem segrar i rad i Hockeyallsvenskan för AIK så tog vinstsviten slut borta mot Bik Karlskoga. Matchen på fredagen i Nobelhallen slutade 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

I början av matchen var Bik Karlskoga starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Andre Edvardsen Simen och Johan Motin. Efter 7.27 i andra perioden nätade Theo Hårdstam, framspelad av Macoy Erkamps och Tom Hedberg och reducerade åt AIK. I tredje perioden gjorde Bik Karlskoga 3-1 efter 10.01 genom Christoffer Jansson framspelad av Theodor Pistek och Jesper Norbäck. Och med bara 34 sekunder kvar satte Theodor Pistek avgörande 4-1 på pass av Johan Motin.

För tabellens utseende betyder det här att Bik Karlskoga ligger på femte plats medan AIK har sjundeplatsen. Noteras kan att AIK sedan den 28 september har avancerat fem placeringar i tabellen.

På onsdag 23 oktober 19.00 spelar Bik Karlskoga hemma mot Kalmar, och AIK borta mot Östersunds IK.