Målfest när Västervik krossade Pantern i Kirsebergs Ishall

Västervik hade inga problem med Pantern i HockeyEttan södra, och vann borta med utklassningssiffrorna 9-0 (2-0, 6-0, 1-0).

I början av matchen var Västervik starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av George Diaco. Västervik var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det bortalaget som var starkast. Laget vann perioden med hela 0-6 och ställningen efter två perioder var 0-8.

Till slut kom också 0-9-målet genom Joel Ratkovic-Berndtsson framspelad av Helmer Styf och Erik Olhans-Lind efter 10.18 i tredje perioden. 0-9-målet blev matchens sista.

Emil Öhrwall gjorde ett mål för Västervik och två assist, Helmer Styf hade tre assists och George Diaco stod för tre poäng, varav två mål.

Pantern har en vinst och fyra förluster och 5–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västervik har två vinster och tre förluster och 23–10 i målskillnad.

Resultatet innebär att Pantern ligger kvar på sjunde plats och Västervik på fjärde plats i tabellen.

I nästa match möter Pantern Halmstad borta och Västervik möter Tyringe hemma. Båda matcherna spelas onsdag 23 oktober 19.00.