Krüger frälste Djurgården – efter raset

Efter att ha förlorat derbyt mot AIK åkte Djurgården till Uppsala med förhoppningen att studsa tillbaka. Då satt segern långt inne efter en svag tredjeperiod. Där Marcus Krüger till slut klev fram och avgjorde med mindre än två minuter kvar.
– Det satt långt inne. Vi går in i tredje med en tvåmålsledning men sen är det lite krampaktigt, säger matchvinnaren till TV4.

Djurgården fick en fin start på matchen mot Almtuna där man dominerade matchbilden i den första perioden och tog också ledningen. Det var Marcus Krüger som gav laget ledningen och satte gästerna i förarsätet.

I den andra perioden kom sedan 2-0 när Hampus Larsson stod för en riktigt fin aktion. Forwarden drog iväg ett mäktigt handledsskott rakt upp i taket förbi Oskar Blomgren, som i övrigt hade en mycket fin kväll i målet.

Djurgården såg där och då ut att bekvämt kunna cruisa mot en ny seger, men tredjeperioden förvandlades till en jobbig historia.

Marcus Krüger frälste Djurgården

Fyra minuter in i den sista akten hade Almtuna nämligen kvitterat till 2-2. Först var det Marcus Karlström som reducerade och inte mer än två minuter senare kom kvitteringen via Anton Klint. Djurgården hamnade då i rejäl gungning.

– Det är lite tillfälligheter men samtidigt har det hänt ett par gånger under säsongen så vi kan inte skylla på det. Skönt att vi hittar ett sätt att få tre poäng ändå, säger Krüger till TV4.

Gästerna åt sig dock in i perioden igen och fick chansen att vinna matchen i slutminuterna när man fick chansen i powerplay två gånger om.

Där klev han också fram, kaptenen Marcus Krüger. Med sitt andra mål i matchen avgjorde stjärnan med mindre än två minuter kvar att spela. Ett tungt mål för Djurgården som därmed tar med sig alla tre poängen hem till Stockholm. För kort därefter fastställde Hampus Larsson slutresultatet 4-2 i tom kasse.

TV: Jonathan Ericsson om ungdomshockeyn i Sverige