Västerås överkörda – tränaren ifrågasätts: “Förväntar sig mer”

Det blev ingen rolig historia för Västerås borta mot Oskarshamn. Efter att förlorat med 6-1 inkasserade laget sin femte förlust senaste sex matcherna – och Karl Helmersson ifrågasätts.
–  Jag tror att han är kraftigt ifrågasatt. Supportrar och fans förväntar sig mer, säger TV4:s expert Fredrik Söderström i sändningen.

Foto: Aron Broman. Karl Helmersson ifrågasätts.

Efter förra säsongens debacle har det återigen börjat tungt för Västerås den här säsongen. Laget ligger nu endast två poäng från negativt kval efter tio spelade omgångar. Där man också har inkasserat sju förluster och släppt in 36 mål.

Fredagskvällen blev återigen en mörk historia för laget.

Nere i Oskarshamn åkte man på stordäng efter en tung, tung andraperiod. Efter 20 minuter var man med trots att man låg under med 2-1. Men väl i period två började raset. Tre raka mål av Oskarshamn gav oss resultatet 5-1 inför den tredje och sista perioden. Där tränaren Karl Helmersson nu också börjar få det hett om öronen.

– Jag tror att han är kraftigt ifrågasatt. Supportrar och fans förväntar sig mer. Jag tycker inte att Västerås lagbygge är tillräckligt balanserat eller strukturerat, jag ser inte riktigt linjerna i det. Sen är det Karl Helmersson som bär ansvaret, så är det att vara tränare, säger TV4:s expert Fredrik Söderström i sändningen och fortsätter:

– När prestationerna uteblir och resultaten blir för dåliga är det rimligt att tränaren ifrågasätts. Sen har jag svårt att se att det skulle lösa problematiken. Vi vet vem som är den första som blir hårt ansatt i motgång och det är tränaren, i det här fallet Karl Helmersson.

Beckmörka formen

Västerås har nu förlorat fem av sina sex senaste matcher och det här var tredje raka nederlaget. Där kritiken mot både spelare och ledare nu börjar tillta. För i den tredje fortsatte också överkörningen där Oskarshamn utökade till 6-1.

För Oskarshamn var det en desto trevligare kväll. Nolan Walker stod för fyra poäng samtidigt som man inkasserade sin sjätte raka seger. Något som gör att man nu hänger med Södertälje och Björklöven i toppen.

Målskytt för Västerås var Malte Sjögren samtidigt som Nolan Walker (två mål), Zion Nybeck, Eero Savilahti, Filip Svenningsson och Liam Hawal.

TV: Leo Carlssons läckra avgörande mot Utah

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: