HV71 svarar på kritiken: “Inte så många andra alternativ”

Chris Abbott lämnar HV71 för NHL-klubben Carolina Hurricanes. Något som har rört upp känslor – och gett HV71 kritik för en out-klausul i kontraktet.
– Den kan vara befogad i vissa fall, sen får man sätta det här i kontext, säger klubbdirektör Richard Nylin till SVT.

Foto: Johan Bernström & Pelle Börjesson / Bildbyrån. Chris Abbott och Richard Nylin.

Det var under onsdagen som en bomb briserade att Chris Abbott kommer att lämna HV71 till våren. Den nytillsatta sportchefen skulle vara föreningens nya stöttepelare, men blir alltså kortvarig i klubben.

Något som har väckt starka reaktioner, och lett till att HV71 har fått mycket kritik. Inte minst för en out-klausul som uppges finnas i avtalet mellan parterna.

– Det är en förtroendekris för ledningen i HV71. Det är oproffsigt. Färjestad hade inte gjort det, Växjö hade inte gjort det, Skellefteå hade inte gjort det, Frölunda hade inte gjort det. Det hade inte varit acceptabelt att ge den viktigaste personen i hela föreningen en klausul efter ett år. Det är otroligt dåligt skött, sade Sanny Lindström i TV4 under gårdagen.

HV71 svarar på kritiken

Nu svarar HV71 på kritiken.

– Den kan vara befogad i vissa fall, sen får man sätta det här i kontext. Vi hade precis klarat av ett kval mot Oskarshamn. Vi behövde då göra en nystart och Chris Abbot var den bästa på marknaden. Dessutom fanns det inte så många andra alternativ. Vi valde då att skriva kontraktet trots att det såg ut som det gjorde, berättar Richard Nylin för SVT.

Chris Abbott kommer att lämna HV71 till våren men är fram tills dess ansvarig sportchef i klubben. Sedan väntar ett uppdrag inom Carolina Hurricanes för 40-åringen.

Läs även: Hockeysverige-panelen: De kan ersätta Chris Abbot i HV71

TV: Victor Eklunds succé

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: