Elias Pettersson sågas: “Totalt vilse”

Det har varit en tung period för Elias Pettersson. Den svenska stjärnan står hittills noterad för en assist på säsongens första fyra matcher. Och nu börjar kritiken tillta.
– Han ser tveksam, trevande och kanske till och med rädd ut ibland, säger NHL-insidern Frank Seravalli.

Foto: Darryl Dyck/The Canadian Press via AP.
Elias Pettersson sågas efter sin säsongsinledning.

Han skrev på ett monsterkontrakt med Vancouver förra säsongen, men sedan dess har det gått tyngre. Elias Pettersson sågas nu i Nordamerika efter den tunga säsongsstarten och den svaga avslutningen på förra säsongen.

Totalt har det blivit 27 matcher och tolv poäng sedan den 27 mars tidigare i år. En siffra som inte riktigt rimmar med lönetaksträffen på 11,6 miljoner dollar per säsong. Det är också något som gör att kritiken börjar tillta allt mer mot den svenska superstjärnan.

– Bristen av att vara på jakt och vilja ha pucken och att bara kasta iväg den är alla stora varningsflaggor för mig, säger Frank Seravalli ett klipp på DailyFaceoffs Instagram.

“Det är udda”

Elias Pettersson har sedan han skrev på sitt åttaårskontrakt den tredje mars tidigare år stått för ett mål i spelet fem mot fem. Det på över 30 matcher. Något som så klart inte är godkänt för en spelare med det lönekuvertet.

Vancouver har nu huvudbry för att försöka få igång sin stora stjärna, då mycket av lagets framgångar hänger på honom. Hittills har det blivit tre förluster på de första fyra matcherna för laget.

– Jag tror att det är troligt att han hittar sig själv vid nåt tillfälle. Just nu är han totalt vilse, och jag tror att allt handlar om självförtroende. När du ser en stjärnspelare i den här ligan som kommer in i zonen och bara flippar en backhand mot målet, utan att ens försöka föda ett spel. Det är udda.

Förra säsongen gjorde 25-åringen 89 poäng på 82 matcher efter att säsongen innan stått för 102 poäng på 80 matcher. De senaste tre säsongerna har han varje år slutat på över 30 mål.

TV: Experterna om Petterssons superkontrakt

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: