DIF-backen lånas ut till konkurrenten

Östersund har skadekris på backsidan.
Då står det klart att de lånar Elias Degnell från Djurgården samt Daniel Carlqvist från Brödernas/Väsby till helgens matcher.

Elias Degnell kommer att förstärka Östersund. Foto: Sara Damne/Bildbyrån

Östersund kommer att sakna båda sina toppbackar Alexander Anderberg och Karl Johansson de kommande matcherna på grund av skador.

Det gör att klubben tvingas agera och ge sig ut på marknaden i jakten på korttidslösningar som kan täcka upp under skadeperioden.

Under fredagen meddelar då ÖIK att de har fått napp och stärker upp truppen med två backar som ansluter på lån till helgens matcher. Det rör sig om Djurgårdens Elias Degnell samt Daniel Carlqvist från Brödernas/Väsby som ansluter till jämtarna.

20-årige Elias Degnell har haft svårt att ta plats i Djurgården och har bara fått speltid i fem av nio matcher den här säsongen. Backen har då även gjort två matcher i DIF:s juniorlag samt varit utlånad till Tyresö/Hanviken i en match. Nu kommer Segeltorpsprodukten alltså att förstärka Östersund.

24-årige Daniel Carlqvist gör sin tredje säsong i Brödernas/Väsby och har totalt spelat fem år i HockeyEttan. Nu kommer den förre AIK-junioren att få chansen att debutera i HockeyAllsvenskan.

Degnell och Carlqvist väntas, åtminstone initialt, att spela i båda Östersunds bortamatcher mot Södertälje och Vimmerby under kvällen och morgondagen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: