Nya beskedet om talangen: “Varit en positiv injektion”

Felix Nilsson kommer att bli kvar i Rögle en längre tid.
Den 19-årige talangen stannar i SHL-laget resten av oktober innan han återvänder till Oskarshamn på lån från november igen.
– Vi är glada att ha nått den här lösningen tillsammans med Oskarshamn och Felix, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström.

Felix Nilsson får fortsätta i Rögle en tid till. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Inför säsongen så stod det klart att Felix Nilsson skulle lånas ut från Rögle till Oskarshamn hela den här säsongen.

Men efter att Rögle fått flera skador på forwardssidan så återkallades Nilsson och har sedan imponerat i SHL. Nu meddelar då Rögle att forwarden kommer att bli kvar i Ängelholm ett tag till.

– Det är såklart jättekul att fortsätta här. Det är helt fantastiskt att spela inför fansen här, både på hemma och bortaplan, säger Nilsson på klubbens hemsida

Så länge stannar Felix Nilsson i Rögle

Nilsson skulle först bara stanna i Rögle till tolfte oktober men det förlängdes sedan över gårdagens hemmamatch mot Örebro. Enligt den nya lösningen så ska junioren stanna i Rögle resten av oktober.

– Planen för Felix var att han ska spela med Oskarshamn hela säsongen för kontinuerlig speltid högt upp i laguppställningen och i viktiga situationer, vilket är essentiellt för hans utveckling. Givet vårt manfall har vi tillfälligt behövt frångå den planen och är glada att ha nått den här lösningen tillsammans med Oskarshamn och Felix, säger RBK-sportchefen Hampus Sjöström och fortsätter:
– Felix har varit en positiv injektion för oss och vi ser fram emot att ha honom i spel hos oss dom kommande veckorna.

Planen är då att Felix Nilsson ska återvända till Oskarshamn från och med den andra november.

– Syftet med ett säsongslån är att gynna en ung spelares utveckling. Det nya kompletterande avtalet som vi skrivit med Rögle innebär att Felix kommer stanna i Rögle månaden ut och sedan komma tillbaka till oss den andra november för att stanna säsongen ut, säger IKO:s sportchef Oscar Alsenfelt.

Under säsongsstarten har Nilsson gjort 1+0 på fem matcher i Oskarshamn samt 1+3 på fem matcher i Rögle.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: