Första NHL-poängen för tidigare FBK-forwarden

Efter tre år i farmarligan har NHL-chansen äntligen kommit för Oskar Bäck.
I natt noterades då värmlänningen för sin första poäng i Dallas Stars.

Oskar Bäck skrevs in i poängprotokollet för första gången i natt. Foto: David Zalubowski/AP Photo/Alamy

Den här säsongen har Oskar Bäck äntligen fått sin NHL-chans i Dallas Stars.

Han draftades i tredjerundan av Dallas 2018 och tog klivet över till Nordamerika 2021. Det har därefter blivit tre säsonger i farmarlaget Texas Stars men 24-åringen har tagit en tröja i Dallas för att inleda årets säsong då han har spelat i lagets alla fem matcher så här långt.

I natt nådde då Hammaröprodukten ytterligare en milstolpe. Han noterades nämligen för sin första poäng i världens bästa hockeyliga när Dallas var på besök i USA:s huvudstad för ett möte med Washington Capitals.

Oskar Bäck med assist i Dallas förlust

Det var i första perioden som poängen kom då Washington hade powerplay. Bäck gjorde ett fint jobb i boxplay och spelade fram pucken till Colin Blackwell som kom i ett friläge, lurade målvakten Charlie Lindgren och gav Stars ledningen. Oskar Bäck stod alltså för en assist för sin första NHL-poäng i femte matchen.

Tyvärr hjälpte det dock inte till seger för Bäck och Dallas Stars.

Topplaget åkte nämligen på sin första förlust för säsongen då Washington vände och vann med 3-2. Dallas har dock fortfarande ett starkt facit med fyra vinster och åtta poäng efter de fem inledande matcherna.

Oskar Bäck har tidigare i sin karriär spelat 113 SHL-matcher för Färjestad samt 45 matcher i HockeyAllsvenskan med BIK Karlskoga. Han spelade även JVM för Sverige både 2019 och 2020. I AHL har han gjort 88 poäng på 196 matcher under de tre tidigare säsongerna.

Washington Capitals – Dallas Stars 3–2 (0-1,3-1,0-0)

Washington: Tom Wilson (3), Dylan Strome (2), Taylor Raddysh (1).
Dallas: Colin Blackwell (1), Jason Robertson (2).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: