Hyllas stort i svenskduellen: “Outstanding”

Det blev en svensk målvaktsduell i natt då Jacob Markströms New Jersey Devils var på besök hos Anton Forsbergs Ottawa Senators.
Då vann Devils med 3-1 och Markström hyllades stort för sin insats.
– Han var outstanding. Det är bara väldigt tråkigt att han inte får nollan som han förtjänar, säger coachen Sheldon Keefe.

Jacob Markström klev fram igen för New Jersey Devils. Foto: Nick Wass/AP Photo/Alamy

Jacob Markström har fått en fin start på tiden i New Jersey Devils.

I natt gjorde han sin femte match för klubben och ställdes då mot en annan blågul burväktare då Anton Forsberg i Ottawa Senators väntade på andra sidan isen.

Då stod Markström för en riktigt stark insats och räddade 30 av 31 skott för Devils som vann matchen med 3-1. Laget tog ledningen med 3-0 och Markström såg ut att få hålla nollan. Men med blott 65 sekunder kvar att spela så fick Ottawa in ett tröstmål då Brady Tkachuk stod framför Markström och styrde in pucken mellan benen på den svenske stjärnmålvakten.

Efteråt hyllas 34-åringen för sin insats i matchen.

– Han var outstanding. Det är bara väldigt tråkigt att han inte får nollan som han förtjänar. Jag tyckte att han var riktigt stark redan i första perioden och lät oss komma in i matchen. Det är precis vad man vill ha från sin målvakt, att ge laget chansen att hänga kvar i matchen och hitta sitt spel. Vi kan känna att vi har förtroende för honom och han kommer att hjälpa oss att lösa det, säger New Jerseys tränare Sheldon Keefe.

Jacob Markström: “Killarna gjorde det lätt för mig”

Jacob Markström är dock ödmjuk efter matchen. Gävlesonen har nu inlett säsongen med tre vinster och 91,8 i räddningsprocent i sin nya klubb.

– Det känns bra. Jag tycker att kemin blir bättre och bättre ju fler matcher som vi spelar tillsammans, framför allt mellan mig och backarna. Jag tycker att de gjorde ett fantastiskt jobb och boxplay har varit väldigt bra i början. Killarna gjorde det lätt för mig i kväll, säger Markström själv.

Anton Forsberg i den andra målburen stod också för en fin insats trots förlusten och räddade 32 av 35 skott. Ottawa saknar fortsatt Linus Ullmark som har dragits med en skadekänning och inte kommit till spel i de senaste matcherna.

Ottawa Senators – New Jersey Devils 1–3 (0-0,0-2,1-1)

Ottawa: Brady Tkachuk (1).
New Jersey: Erik Haula (1), Nathan Bastian (1), Paul Cotter (5).

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: