Efter operationen – svensken närmar sig comeback

Oskar Sundqvist opererade sitt högerknä i våras.
Nu är den svenske St. Louis-forwarden nära att få göra comeback.
– Han har verkligen pushat sig själv, säger tränaren Drew Bannister till klubbens hemsida.

Oscar Sundqvist. Foto: Jeff Roberson/AP Photo/Alamy

Oskar Sundqvist åkte på en korsbandsskada efter en tackling från Brayden McNabb i en match mellan St. Louis och Vegas. Sundqvist opererades kort därefter och nu, nära sju månader senare, närmar sig den svenske St. Louis-forwarden sig en comeback.

Via sin hemsida meddelar St. Louis Blues att Sundqvist fått grönt ljus att träna med kroppskontakt.

Han har gjort jobbet. Han har verkligen pushat sig själv och stannade här i sommar för att verkligen jobba med sin rehabilitering. Han har lagt ned ett sådant arbete att när han väl ska vara redo för att spela, då är han redo. Han ser bra ut, säger tränaren Drew Bannister till sajten.

Klassas som dag-till-dag

Sundqvists frånvaro klassas inte längre som vecka till vecka, utan snarare dag till dag.

Han är fortfarande en bit bort, kanske fem-sex-sju dagar. Vi får se hur det ser ut de närmaste dagarna, säger Bannister.

Den 30-årige forwarden återvände till St. Louis inför förra säsongen efter att ha spenderat drygt en och en halv säsong i Detroit och Minnesota. På 71 matcher noterades Sundqvist förra säsongen för 21 poäng (6+15). 30-åringen har två Stanley Cup-titlar (Pittsburgh 2016 och St. Louis 2019) på meritlistan och har sedan flytten från Skellefteå 2015 samlat på sig 426 matcher i NHL.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: