Svenske rookiens starka start – målskytt igen

Emil Heineman sköt sitt första NHL-mål i helgens match mot Ottawa. I natt blev den svenske rookieforwarden målskytt på nytt när Montréal Canadiens föll mot Pittsburgh Penguins med 3–6.

Emil Heineman blev målskytt i förlustmatchen mot Pittsburgh. Foto: Eric Bolte/USA TODAY Sports/Bildbyrån

Emil Heineman har fått en fin start på säsongen.

Efter att ha knipit en plats i Montréal Canadiens efter träningslägret gjorde leksingen sitt första mål i NHL i helgens segermatch mot Ottawa Senators. I natt slog Heineman till på nytt.

I den andra perioden i nattens möte med Pittsburgh Penguins plockade Heineman upp en lös puck i egen zon, innan han skrinnade över hela isen och överlistade Tristan Jarry med ett pricksäkert handledsskott till 3–2 för Montréal. Med sina två fullträffar ligger Heineman i skrivande stund på en andraplats i rookiespelarnas skytteliga, bara slagen av New Jersey-backen Seamus Casey.

Tappade till förlust

Heineman noterades för totalt två skott på mål, två tacklingar och ett blockerat skott på de dryga elva och en halv minuterna han spelade i nattens match.

Heinemans mål var emellertid början på slutet på det roliga för hemmalaget, som därefter fick se Pittsburgh göra fyra raka mål och säkra en 63-seger i Montréal. Rickard Rakell noterades för ett av Pittsburghs mål i matchen, medan landsmännen Erik Karlsson och Marcus Pettersson stod för en assist vardera.

Montréal Canadiens – Pittsburgh Penguins 3–6 (1–2, 2–1, 0–3)