Flemingsberg vann mot Tyresö Hanviken Hockey efter Jan Ostrizeks två mål

Det blev Flemingsberg som gick segrande ur mötet med Tyresö Hanviken Hockey i J18 regional öst herr på hemmaplan, med 5-4 (1-2, 4-1, 0-1).

– En svår match där vi möter ett hungrigt och hårt kämpande lag. Vi hamnar i underläge, men en stark andra period vinner matchen åt oss. Där gör vi några fina mål och utnyttjar våra målchanser på ett bra sätt. Vi tar med oss det och tränar mer försvarsspel under veckan som kommer då vi måste upp några nivåer inför nästa tuffa match på torsdag om vi ska ha någon möjlighet till en ny vinst, kommenterade Flemingsbergs tränare Robert Johansson efter matchen.

Första perioden var jämn. Flemingsberg inledde bäst och tog ledningen genom Pijus Pranskevicius efter 8.32, men Tyresö Hanviken Hockey kvitterade genom Tim Rillver. Och Tyresö Hanviken Hockey hann också ta ledningen, genom Oscar Brehmer. Flemingsberg tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.33 genom Jan Ostrizek, och gick upp till 4-2 innan Tyresö Hanviken Hockey svarade.

Segern skrevs till slut till 5-3 för Flemingsberg. Tyresö Hanviken Hockey reducerade till 5-4 med tre sekunder kvar att spela genom Emil Heidgren på pass av Vilmer Smedmark. Men mer än så orkade Tyresö Hanviken Hockey inte med.

Flemingsbergs Pijus Pranskevicius stod för ett mål och två assists.

Det här var Flemingsbergs andra uddamålsseger den här säsongen.

Flemingsberg ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Tyresö Hanviken Hockey är på tionde plats. Ett fint lyft för Flemingsberg som låg på elfte plats så sent som den 2 oktober.

Nästa motstånd för Flemingsberg är Nacka. Lagen möts torsdag 17 oktober 19.00 i Nacka Ishall.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: