Tre poäng till Pantern efter avgörande i slutperioden mot Alvesta

Pantern vann hemma mot Alvesta i HockeyEttan södra med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Pantern avgjorde.

– Tight match där vi gör 3-2 i början av tredje perioden. Vi har bra kontroll stora delar av perioden och de kommer inte till många farliga lägen, kommenterade Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Segermålet för Pantern stod Isac Göransson för efter bara 34 sekunder i matchen.

Första perioden var jämn. Pantern inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Marcus Lind efter 1.27, men Alvesta kvitterade genom Hampus Andreen efter 8.21. Alvesta gjorde också 1-2 efter 16.14 i andra perioden när Robin Ericsson fick träff framspelad av Joakim Nilsson och Kasper Hagberg.

Panterns Freddie Larsson gjorde 2-2 efter 17.44 på pass av Jonatan Svensson och Isak Ask.

Isac Göransson gjorde dessutom 3-2 efter 20.34 framspelad av Simon Bondesson och Calle Olsson.

Det här var Panterns andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Alvestas tredje uddamålsförlust.

Pantern ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Alvesta ligger sist, på åttonde plats.

Pantern tar sig an Västervik i nästa match hemma fredag 18 oktober 19.00. Alvesta möter Tyringe borta söndag 20 oktober 16.00.