Albin Falk gjorde två mål när Piteå vann mot Kiruna

Det blev Piteå som vann matchen hemma mot Kiruna i J20 Region norr A herr på söndagen. 6-2 (2-0, 2-2, 2-0) slutade matchen.

– Vi gör väl en bra match på det hela taget. Stundtals så går vi ner oss lite i andra perioden och tar onödiga utvisningar som gör att de kommer närmare, men vi gör ett mål i sista sekunden och får en tvåmålsledning inför tredje perioden. I tredje så tar vi tag i spelet igen, utökar ledningen och avslutar på ett stabilt sätt, kommenterade Piteås tränare Christer Sjöberg efter matchen.

Kirunas huvudtränare Mattias Älvero om matchen:

– En bra insats av oss. Vi för spelet de två första perioderna, men ligger under med 2-4. Matchen avgörs i sista perioden när Piteås målvakt gör en superräddning och sedan gör Piteå 5-2 i en tilltrasslad situation. Det är bara att ta nya tag nästa helg för vår del.

I början av matchen var Piteå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Albin Falk och Alexander Oskarsson. Piteå ökade ledningen till 3-0 genom Isak Lavander efter 2.07 i andra perioden.

Kiruna reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Vilmer Rova Östlund och Wilgot Älvero, det sista med 4.54 kvar att spela av perioden.

Piteå utökade ledningen genom Alve Mikaelsson efter 19.59. Piteå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-2. Målen i sista perioden gjordes av Albin Falk och Hjalmar Holmgren.

Kiruna har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Piteå tog nu sin första seger.

Onsdag 16 oktober 19.30 spelar Piteå borta mot Lejon. Kiruna möter Vännäs hemma i Lombiahallen lördag 19 oktober 19.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: