Tung förlust för Sundsvall på hemmaplan mot Luleå

Sundsvall åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Luleå med hela 1-9 (0-2, 1-4, 0-3) i J18 Regional norr herr.

Luleå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Lo Axelsson och ett mål av Casper Kjölmoen. Det var bara början för Luleå. Sundsvall reducerade dock till 1-3 genom Dante Gullback efter 6.47 av perioden.

Luleå stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 1-3 till 1-6 på bara 7.08. Luleå fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-1. Målen i sista perioden gjordes av William Morin, Tsimafej Tuzin och Kim Keskitalo.

Oscar Landström gjorde ett mål för Luleå och spelade dessutom fram till tre mål och Lo Axelsson stod för fyra poäng, varav två mål.

Sundsvall har en vinst och fyra förluster och 8–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har fyra vinster och en förlust och 35–14 i målskillnad.

Det här betyder att Sundsvall är kvar på nionde plats, och att Luleå fortfarande leder serien. Ett fint lyft för Luleå som låg på femte plats så sent som den 18 september.

Nästa motstånd för Sundsvall är Boden. Lagen möts söndag 13 oktober 12.45 i Ungdomshallen.