Vännäs vann efter förlängning mot Sunderby

Matchen i J20 Region norr A herr mellan hemmalaget Vännäs och gästande Sunderby var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där Vännäs spikade segerresultatet, 5-4 (2-3, 1-0, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte med bara nio sekunder kvar i förlängningen blev Wilmer Lundquist som stod för det avgörande målet.

– Jämnt. Kunde gått hur som helst. Men vi krigar och får betalt till slut, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Sunderby var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 3.13 i andra perioden slog Hjalmar Berglund till, framspelad av Henrik Viström och Andreas Jonsson och kvitterade för Vännäs. Sunderby tog ledningen på nytt genom Isac Hugoson efter 4.09 i tredje perioden.

Vännäs gjorde 4-4 genom Maris Riekstins med 4.38 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.51 innan Vännäs också avgjorde till 5-4. Matchvinnare för hemmalaget blev Wilmer Lundquist, på pass av Melker Simling och Andreas Jonsson.

Edvin Ek gjorde två mål för Sunderby och spelade fram till ett mål, Måns Ågren hade tre assists och Isac Hugoson stod för tre poäng, varav ett mål. Andreas Jonsson hade tre assists för Vännäs.

Det här var Vännäs andra uddamålsseger den här säsongen.

Nästa motstånd för Vännäs är Boden. Lagen möts söndag 13 oktober 11.30 i Hive Arena.