Leksand avgjorde tät match mot Björklöven i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Leksand och gästande Björklöven var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Leksand och vann matchen i J20 Nationell norra herr med 3-1 (0-0, 1-1, 2-0).

– Jag tycker att det är en jämn match i två perioder där vi har problem att hitta en bra rytm i spelet. Björklöven gör det svårt för oss med press på puckförande och hårt jobb med bra skridskoåkning. I tredje perioden lyckas vi få lite bättre tryck på målet vilket reducerar i två powerplay och ett mål. Sedan gör vi 3-1 i samband med ett byte där vi vänder spelet snabbt. Jättestarkt av grabbarna att hitta ett sätt att vinna återigen när inte spelet alltid var det bästa, tyckte Leksands tränare Jörgen Bemström, efter matchen.

Björklövens tränare Elias Keuter kommenterade matchen:

– Tycker vi gör en riktigt bra prestation. Det är en match som är väldigt jämn och ett ställningskrig över 60 minuter. Små marginaler som avgör men vi tar med oss en bra prestation mot ett av seriens bästa lag.

Vinsten mot Björklöven innebär att Leksand har fem segrar i rad på hemmaplan.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Efter 2.24 i andra perioden gjorde Leksand 1-0 genom Daniel Floryk.

Björklöven gjorde 1-1 genom Elias Ivansson efter 13.48 av perioden. I tredje perioden var det Leksand som spelade bäst och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Rocky Langvardt och Zaki Crookes och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.36 kvar att spela.

Leksand har fyra segrar och en förlust och 19–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklöven har en vinst och fyra förluster och 10–19 i målskillnad.

Det här betyder att Leksand är i fortsatt serieledning, med 38 poäng efter 14 matcher, och Björklöven på åttonde plats med tolv poäng.

Nästa motstånd för Leksand är AIK. Lagen möts fredag 25 oktober 19.30 i Ulriksdals IP. Björklöven tar sig an Mora borta söndag 13 oktober 12.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: