Vann – trots kallduschen

Justin Kloos pangade in 1-1 för Leksand. Bara fem sekunder senare var man dock återigen i underläge. Victor Stjernborg tog pucken direkt efter nedsläpp i mittzonen och satte 2-1 för Växjö.
– Det känns som att Leksand inte är beredda när man släpper pucken, säger Sanny Lindström i TV4.

Trots kallduschen vände Leksand och vann med 4-2.

Lukas Vejdemo avgjorde.

Växjö ledde med 2-1 efter den första perioden i hemmamötet mot Leksand – och det var tre spektakulära mål som gjordes under de första 20 minuterna.

Målskyttet inleddes när danske Joachim Blichfeld dundrade in 1-0 i powerplay, efter ett förarbete från Joel Persson.

– Vårt PP har inte varit så bra, men Joel har sagt att jag bara ska skjuta och han är ju jättebra på att passa så jag ska bara vara beredd, sade dansken i TV4.

Gör mål – fem sekunder senare

Leksand kvitterade sedan när Justin Kloos krutade in pucken – men glädjen blev minst sagt kortvarig. Direkt på nedsläpp tog nämligen Victor Stjernborg pucken, tog sig förbi Fred Nilsson och pricksköt in 2-1 bakom Jakob Hellsten. Det skiljde blott fem sekunder mellan 1-1 och 2-1.

– Det är tufft för Fred Nilsson, hamnar på mellanhand. Men vilket skott av Stjernborg. Han trycker iväg en riktig projektil. Det där är ett klassavslut, säger Sanny Lindström i TV4.
– Det känns som att man inte är beredda där, Leksand, när man släpper pucken, fortsätter Lindström.

Ett tungt baklängesmål för Leksand, som är i stort poängbehov.

– Vi sätter 1-1 och sen får de in en puck snabbt. Det var inte vad vi ville, konstaterar Leksands Lucas Elvenes i periodpausen.

Kritiken från Bibic

I pausstudion var Joel Lundqvist och Almen Bibic kritiska till Leksands försvarsspel.

– Det är vaket och en stark individuell prestation. Men Leksands försvarsspel på flera punkter är ganska svagt. Det är flera svaga ingripanden, säger Lundqvist
– Det är en dominoeffekt av dåliga händelser, konstaterar Bibic.

I mittperioden kvitterade Patrik Zackrisson efter att ha vinklat in pucken med skridskon i powerplay. Och i den tredje perioden var det dags för ytterligare ett PP-mål, då Lukas Vejdemo direktsköt in avgörandet efter ett klapp klapp-spel. Det här är andra matchen i följd som Leksand avgör i powerplay – efter att man tidigare under säsongen fått massiv kritik för sitt svaga spel i spelformen.

– De flyttar pucken väldigt bra. Det är ett jättefint powerplaymål. Det är svårt att tro att de haft så ofantligt svårt att göra mål i powerplay tidigare under säsongen, menar Sanny Lindström.

Marek Hrivik avslutade sedan målskyttet genom att lägga in 4-2 i tom kasse. Det här var Leksands femte seger på de sex senaste matcherna borta mot Växjö.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: