Straffseger för Kungälv borta mot Karlskrona

Kungälv vann en riktigt jämn match mot Karlskrona i J20 Region syd herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där Kungälv var starkare och vann med 4-3 (1-0, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0). Johan Henriksson blev hjälte i straffläggningen.

Kungälvs huvudtränare Anton Lycke tyckte till om matchen:

– Spännande match där chanser delas ut friskt till båda lagen, där vi till slut lyckas knipa extrapoängen! Vi startar matchen enligt plan, vi hade en lång bussresa med tidig uppstigning och för vår del handlade det om att stänga ner KHK:s kontringsspel. Stark start gjorde att vi lyckas få med oss 0-1 efter första perioden. Andra perioden summerar matchen bra där det delas ut målchanser åt båda håll och strukturen i båda lagen blir lidande, men som man förstår blir detta också en målrik period. Här spelar vi bra i anfallszon med fint pucksläpp men försvarszon blir lidande. När KHK gör sitt tredje mål och vi har 3-3 på tavlan orkar vi inte komma upp i nivå och KHK kan fortsätta skölja över oss flertalet gånger, dock håller vi tätt därefter! I mitt tyckte är straffläggning ett rent lotteri, men idag drar vi längsta strået och tycker någonstans att vi var värda det!

Kungälv tog ledningen efter nio minuters spel, genom Gustav Martinsson assisterad av Filip Ström. Kungälv gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-1 till 0-3, målen av Hampus Pedersen och Walter Göransson.

Karlskrona reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Viktor Blomqvist och Filip Brander, det sista med 2.56 kvar att spela av perioden. 3.00 in i tredje perioden nätade Karlskronas Liam Salomaa och kvitterade för Karlskrona.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Det här var Karlskronas andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kungälvs tredje uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Karlskrona ligger på femte plats medan Kungälv har åttondeplatsen.

Tisdag 15 oktober spelar Karlskrona borta mot IF Troja-Ljungby 19.00 och Kungälv mot Borås hemma 19.40 i Oasen.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: