AIK har fyra raka segrar – vann mot Brynäs med 6-5

AIK är otroligt svårslagna just nu. På lördagen kom seger nummer fyra i rad i J20 Nationell norra herr, efter 6-5 (1-0, 1-2, 3-3, 0-0, 1-0) efter straffar borta mot tredjeplacerade Brynäs. Det innebär också att Brynäs förlorade efter fem matcher i rad utan förlust.

Brynäs tränare Victor Grönberg kommenterade matchen:

– En svängig match där jag tycker vi bjuder på alldeles för många klara målchanser åt motståndarna. Starkt att få med sig en pinne. Men vi får titta på matchen i efterhand och kolla vad vi kan göra bättre tills på tisdag.

AIK tog ledningen efter sex minuters spel, genom Lukas Schünzel framspelad av Leyton Bergfors och Darels Uljanskis. I andra perioden var det i stället Brynäs som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-2.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

I straffläggningen var det AIK som avgjorde till 5-6. Den avgörande straffen stod Matteo Wagner för.

Hugo Lejon gjorde två mål för Brynäs och spelade dessutom fram till två mål och Michal Svrcek stod för ett mål och två assists.

Det här var Brynäs andra uddamålsförlust den här säsongen.

Brynäs tar sig an Djurgården i nästa match hemma tisdag 15 oktober 18.30. AIK möter Almtuna borta söndag 13 oktober 18.00.