Backtalangens succédebut – målskytt direkt

Adam Engström lämnade Rögle för spel i Nordamerika inför den här säsongen.
I natt blev 20-åringen målskytt i sin AHL-debut med Laval Rocket.

Adam Engström. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Efter att ha gallrats bort i slutskedet av Montréal Canadiens träningsläger stod det klart att 20-årige Adam Engström får inleda sin sejour i Nordamerika i AHL. Där debuterade han i nattens premiärmatch mellan Laval Rocket och Providence Bruins och levererade direkt.

Efter att Laval hamnat i ett 02-underläge i den första perioden var det Engström som i öppningsakten påbörjade lagets vändning. Den 20-årige backen följde med upp i ett anfall och kunde på en retur raka in en backhand bakom Brandon Bussi i Providence-målet till 12.

Skrev NHL-kontrakt i våras

Det var startskottet på en stark upphämtning av Laval, som i slutändan vann matchen med 52.

Adam Engström valde efter SM-finalförlusten i våras att lämna Rögle och skriva NHL-kontrakt med Montréal Canadiens. 20-åringen tecknade ett treårigt entry level-kontrakt som enligt PuckPedia har en lönetaksträff på strax under 900 000 dollar och som ger honom en AHL-lön på 82 500 dollar, utöver hans signing-bonus på 95 000 dollar.

Utöver Engström gjorde även Noel Nordh sin AHL-debut under natten till lördag. Den 19-årige forwarden noterades inte för någon poäng i Tucson Roadrunners 13-förlust mot Colorado Eagles.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: